BP Bloggen

Av Brynäsare, för Brynäsare...

Glädje och synd.

​Idag är en ny dag med nya möjligheter och nya matcher som ska vinnas...hoppas jag. 

Det är en ny dag som sagt, men jag svävar fortfarande omkring så smått på Brynäsmoln medans min hjärna vevar repriser på Mannbergs förarbete till 1-0, Lucas Carlssons läckra pass fram till det som ledde till 6-1 och många fler situationer jag kommer minnas länge. 

Efter den trevande och mindre bra starten växlade Brynäs verkligen upp och bjöd oss på en hel del hockeygodis men samtidigt ställer jag mig frågan om Brynäs var så bra för att Frölunda var förvånansvärt bleka, eller var Frölunda så bleka för att Brynäs fina spel gjorde dem dåliga? 

Som tur är behöver inte vi fans fundera på sådana saker om vi inte vill utan kan fortsätta njuta av gårdagens insats, åtminstone några timmar till. Dock hoppas jag, eller snarare förutsätter jag att tränarstaben och laget redan har den biten på det klara, att dagens match är något helt nytt med nya förutsättningar och inte låter sig sväva iväg som oss fans. Man vinner trots allt inga SM-guld på en grym premiärmatch. 

Det finns mycket jag skulle kunna säga inför dagens match och även mer om gårdagen, men jag släpper det nu förutom en sak. 

Robin Figren. 

Till att börja med var hans tjuvsmäll på Clark riktigt ful, jag förstår inte hur man som spelare tänker när man genomför något sådant. Dock var den inte särskilt hård och Kevin klarade sig såvitt vi vet bra men det ska inte spela någon roll anser jag. 

Domarna blåste inledningsvis för en tvåminuters utvisning, som man tenderat att ha gjort under tidigare säsonger så länge ingen blir skadad, vad jag förstår har SHL skärpt till det där så att en avsiktlig huvudtackling ska ge 5+game oavsett resultatet av smällen och mycket riktigt ändrade sig domarna efter protest från Brynäslägret och gav just 5+game. 

Håll i er nu, för här kommer beröm till både SHL och disciplinnämnden. 

Situationsrummet valde att anmäla Figren till DN och ska jag vara ärlig hade jag inte väntat mig något särskilt straff, möjligen den obligatoriska matchen när man blir uppgraderad till matchpenalty. Men SHL menade tydligen allvar med att ta tag i huvudtacklingar, och all heder till DN som tar beslut snabbare ännågonsin tidigare, dessutom med ett kännbart straff. 

Fem matcher pluss böter, bra där DN och SHL, riktigt bra. SHL tar tag i huvudtacklingar. Brynäs har tagit eget initiativ till att få stopp på det, när ska de andra klubbarna följa efter och visa i handling istället för att bara snacka vackert?

Betygsätt blogginlägg:
1
Premiärdags.
Det sjunkande skeppet.

Bloggkalender

Vänta en minut medans vi hämtar kalendern
 

BrynäsPortalen

BrynasPortalen RT @SHLse: Anmälan till disciplinnämnden efter lördagens matcher i SHL https://t.co/NZvtMSkHhs #SHL #MIFFBK #RBKBIF #twittpuck #ishockey
14hreplyretweetfavorite
BrynasPortalen Härligt med vinst för både damerna och herrarna idag! 👸🤴
BrynasPortalen Utan att ha sett något från matchen i GBG så misstänker jag att Roger är RÖD nu... 😠
BrynasPortalen Måste vara bra gjort av bottentippade Brynäs att bortaslå topp8-tippade Rögle med 4-0! 👍🇧🇪

Brynäs IF

Brynas 3⃣ färska poäng klara! Seger 6-2 borta mot Göteborg HC och totalt sex av maximalt nio poäng säkrade under helgens r… https://t.co/NbGFBHwCKN
7hreplyretweetfavorite
Brynas RT @BrynasJuniorer: J20 vinner bortamatchen mot Timrå med 6-3 efter mål av Adrian Elefalk, Pontus Andersson, Linus Udd-Hellgren, Samuel Sol…
8hreplyretweetfavorite
Brynas Bengtzén checkar in med en 📸 från Angered Ishall där vi ryckt ifrån i andra! #GHCBIF | 1-4 efter 2️⃣ https://t.co/TnCU3geK0G
8hreplyretweetfavorite
Brynas @saabsonett Överkroppskada. Ytterligare undersökning väntar innan vi kan ge en bättre bild av status🙌🏽
8hreplyretweetfavorite
Brynas Härlig dag i går. Nu kör vi igen - nedsläpp 12.30 i Göteborg. Här är laget! #framåtBrynäs 🏒 … https://t.co/VfklSGfkuJ
11hreplyretweetfavorite