En uppdiktad historia, utifall om någon undrarWink.

Det var en gång, inte för så länge sedan alls, när LHC:s Sportchef Johan Hemlin träffade på Brynäs Sportchef Micke Sundlöv och de började diskutera sitt och varandras arbete med värvningar, till sina respektive lag.

Det är viktigt att göra bra värvningar, att helt enkelt träffa rätt, var de rörande överens om. Vilket fick dem att likna deras gemensamma yrke, med att vara uppe på en skjutvall och träffa tavlor. Men vem av de två gör sitt jobb bäst, blev nästa diskussionsämne.....

-Ja, men du har mycket mer pengar än mig att röra dig med, så det kan vi likna med att du skjuter på närmare håll än mig. Jag menar du kan ju välja dyrare och "säkrare" kort, som underlättar din precision och träffbild betydligt, jämfört hur jag har det, sa Sundlöv.

-Ja, visserligen, men det är det sportsliga resultatet som talar i vår bransch, så jag är den bäste, sa Hemlin.

-Ja, visst är det en resultatfixerad bransch vi är verksamma inom, men med din fördel i pengar som underlättat din precision under en följd av år, så innebär det samtidigt att du har större träffyta än mig på varje värvning du ska göra, alltså att din tavla inte bara står närmare än vad min gör, utan din är dessutom större också. Så väger vi in träffytan också, så är ditt jobb en barnlek jämfört med mitt. Alltså så är jag den bäste, sa Sundlöv.

-Träffyta!?, utbrast Hemlin, oförstående.

Ja, vad menar Sundlöv med träffyta? Svara i hockeytermer. Ni som lyckas klura ut denna gåta, med webbteamets tänkta svar eller av oss godkänt svar iaf, får naturligtvis ett hedersomnämnande här på BP, i en senare nyhetsartikel

Skicka svaret till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.